Fri Frakt • Betala senare med Klarna • 30 dagar öppet köp

Hur lång bör en rödljusterapi-session vara?

10-20 minuter är rekommenderad behandlingstid för en session rödljusterapi.

Hur vet jag om rödljusterapi fungerar? Vad ska jag känna efter?

Ifall du har något du vill behandla, som smärta eller hudbesvär, brukar effekten av rödljusterapi vara ganska uppenbar. För att verkligen kunna mäta resultaten av ljusterapin kan du ta bilder av hudbesvären minst en gång i veckan under behandlingstiden, och sedan jämföra de olika tillfällena. Även smärta kan man mäta genom att uppskatta hur svår den är från 1-10 där 10 är värst och 1 är ingen smärta. Gör noteringar före och efter varje behandlingstillfälle så att du får svart på vitt. Minnet sviker ofta när det gäller just smärtförnimmelser. Använder du rödljus panelen för prestationsökning är det också intressant att föra bok över resultaten, men det kan givetvis vara svårt att särskilja effekten från lamporna och övrigt som påverkar, som kost, vila och träningsintensitet. I övrigt brukar de flesta som använder lampan känna en känsla av välbehag som är uppenbar, men svår att sätta mätvärden på.

Vad är det för skillnad på rött ljus och nära infrarött ljus?

Skillnaden är våglängderna som är 620-750 nm för rött ljus 750-850 nm för nära infrarött ljus (NIR). Rött ljus kan vi dessutom se medan infrarött ljus inte kan uppfattas av ögonen. Det röda ljuset tränger inte ner lika djupt i dina vävnader, medan NIR kommer in djupare och kan faktiskt nå centrala delar av hjärnan samt inre organ.

Hur fungerar rödljusterapi?

Rödljusterapi verkar genom att aktivera fotoacceptorer i kroppens celler. Detta leder till en rad effekter som är positiva för hälsan, som ökad ATP-produktion i mitokondrierna, aktivering av uppbyggnaden av vävnader som kollagen, stimulering av immunförsvaret etc.

Fungerar verkligen rödljusterapi?

Idag finns en mycket omfattande dokumentation på flera tusen vetenskapliga studier som visar på positiva effekter av rödljusterapi. Här finns den viktigaste forskningen samlad ifall du vill ta del av alla referenser och läsa mer om dina specialområden inom ljusterapi https://www.bitly.com/PBM-database

Hur påverkas min sömn av rödljusterapi?

Till skillnad från blått ljus har inte rödljusterapi uppiggande effekter och kan enligt vissa rön förbättra sömnen. En teori är att rödljusterapi kan verka uppiggande på morgonen och lugnande på kvällen, eftersom det är så solens naturliga strålar fungerar med en större andel rött ljus i gryningen och i skymningen. Hur som helst verkar det inte störa sömnen.

Hur påverkar rödljusterapi min hy?

Rödljusterapi kan stimulera kollagenproduktion samtidigt som blodcirkulationen ökar, vilket kan förbättra hudens kvalitet och funktion. Rödljusterapi verkar även ha positiva effekter på sårläkning, bristningar och ärrvänad. Samtidigt minskar eventuella inflammationer vilket tar udden av inflammatoriska hudåkommor.

Hur kan jag använda rödljusterapi för att förbättra mina resultat på gymmet?

Rödljusterapi är en mycket spännande och effektiv teknologi för dig som tränar på gym. Resultaten är så påtagliga och mätbara med tyngre vikter och bättre kroppssammansättning. Rödljusterapi verkar på flera plan och framför allt blir återhämtningen snabbare. Du kan således förvänta dig ökad styrka och prestation snabbare än om du inte använde lampan. Vidare ökar muskeltillväxten och kroppsfettet minskar, så du bör även kunna se effekter i spegeln ganska snart. Eventuella skador läker dessutom ut snabbare, så du kommer tillbaka i matchen tidigare. Det är en god idé att använda lampan precis som vem som helst, men många tycker om att köra en session direkt efter träning, vilket också är rimligt i teorin.

Vad är skillnaden mellan rödljusterapi och infraröd bastu/infraröda lampor?

Det är väldigt stor skillnad mellan rödljusterapi och infraröd bastu, och våglängden betyder allt. Rödljusterapi arbetar med två specifika våglängder som vi vet att mitokondrierna responderar på (mellan ca 600 – 1 000 nm), och därmed uppstår alla de fysiologiska effekterna som ökad ATP-produktion, stimulering av antioxidantproduktionen och aktivering av cytokrom-C-oxidas. Infrarött ljus har längre våglängder, vars energi absorberas av vattnet snarare än mitokondriernas kromoforer (de strukturer som faktiskt tar upp ljuset och skapar en reaktion). Det gör att de alstrar värme vilket är perfekt för en bastu eller värmelampa, men gör inte mycket för mitokondrierna. Förvisso kan värme i sig öka blodcirkulationen och upplevas som smärtlindrande, men det går inte att ersätta rödljusterapi med vanligt infrarött ljus och tro på samma effekter.

Vad kan jag använda rödljusterapi till?

Rödljusterapi används för:
• Stimulering av kollagenproduktion, vilket kan förbättra hudens kvalitet och funktion
• Ökad blodcirkulation i huden
• Dämpning av inflammation
• Förbättrad sårläkning
• Minska bristningar
• Motverka rynkor, linjer och åldersförändringar i huden
• Behandling av psoriasis, rosacea och eksem
• Minska ärrvävnad
• Förbättra håråterväxt på huvudet
• Motverka akne
• Ökad kognitiv förmåga, förbättra fysisk prestationsförmåga, öka muskelmassan, minska kroppsfettet, smärtlindring, stärkande effekter på solskadad hud, minska depression, läkning av benbrott, låg sköldkörtelfunktion, minskning av inflammationer, lindring av autoimmuna sjukdomar, åldersrelaterad synnedsättning

Fredrik

Fråga Fredrik om RLT

    0
    Din vagn är tom!

    Det verkar som att du inte har lagt till några artiklar i din varukorg ännu.

    Bläddra bland produkter